CiU: “Vostès tenen un problema…” i es diu comunicació.


Hi ha un tema que els partits polítics tendeixen a oblidar, o potser no saben aplicar correctament: Un, no és el que és, sinó el que els demés pensen que és.

Així, per molt bona feina que pogués fer un partit al poder, si l’oposició sap treure un missatge populista que cala en la gent, i s’estén aquesta idea… malament vas.

Fet: L’any passat el tripartit va deixar el govern amb un deute de 7.500M€.
Amb la situació no bufant a favor, i sense política monetària pròpia, ni concert econòmic, dèficit fiscal de 22000M€ anuals poques coses s’ocorreixen que retallar en alguns punts.

Ja veiem que la gent no vol, MAI, que se li treguin beneficis/drets, ni en sanitat, ni educació, ni funcionaris. Tant se val l’opció de quadrar o no números, com pagar deutes etc.  (punt apart on veure que  la societat catalana que abans presumia de seriosa , s´ha espanyolitzat i ara el que triomfa es el populisme mes cridaner i insolvent)

Però… Creiem que en 100 dies de Govern, sigui quin sigui el color, un govern és culpable de la situació econòmica?
Per què és retallen despeses?
– Perquè pensen que els donarà vots cap a municipals?
– Per què volen fotre a l’electorat?
– Per què s’han de fer?

Com han permès que cali la idea que és culpa dels convergents, i encara permetre als responsables d’aquesta situació que els acusin de la mateixa? Com poden ser tan beneits per donar armes als adversaris, i permetre que 2/3 dels cartells electorals tinguin la paraula retallada a l’slogan?

Si tu et quedes a l’atur i veus que has de retallar despeses? Reuneixes a tota la teva família i els anuncies que a partir d’ara ja no menjarem més canelons entre setmana, i que la carn passarà de bou a ser de pollastre i vas creant alarmisme o simplement “ho fas”?

 • Mas-Colell.
  Aquest grandíssim economista, igual d’excel·lent tècnic com nefast en la comunicació.
  Qui sap el que és el fons de competitivitat? Al país “només les doctors en economia” i poc més.La gent entén que n’hi han uns diners que se li deuen a Catalunya, no sap ben be perquè, però veuen que és així, i està pactat. L’estat és resisteix a pagar-ho dintre els terminis acordats, i malgrat tots els esforços diplomàtics que semblen seran en va; s’acaba argumentant: com a mínim deixi’ns endeutant-se més!
  Aquesta opció que en termes econòmics contraresta perfectament la falta d’uns ingressos previstos, no crec jo que acabi d’entendres del tot per part de l’electorat.
 • Perquè em dona la gana!
  Ai Duran… quines alegries ens dona.
  Tota la crispació que va crear el 10A   a Unió, i especialment a Duran, on veia que la pilota cada cop és feia més grossa, i que ni ell podia parar-la va esclatar quan finalment la vicepresidenta del mateix partit: Joana Ortega va fer cas omís a les seves senyes i va acabar votant a la consulta sobre la independència de la capital catalana.
  El Senyor Duran va acabar vulnerant el secret de vot d’una persona aliena a una cadena estatal, que ni li va ni li ve, argumentant que si havia votat, però havia estat NO.Això va aixecar un rebombori de crítiques i comentaris, a les que Duran va respondre molt intel·ligentment i en clau de partit, dient queho havia fet perquè li havia donat la gana.La pilota va seguir, amb Marta Ferrusola és jugava la ma dreta que Durant mentia i que Ortega havia votat SI.

  I on Duran finalment va acabar reconeixent que “potser” es va equivocar…

  On no hi havia d’haver més tema, els mateixos integrants del partit varen crear un… Ningú s’enrecorda que cap socialista va votar el 10A.

  Això va acabar amb un corrent de crítiques d’UDC a Duran i Lleida. Amb el punt àlgid d’una carta de Josep María Huguet, un històric militant on reconeixia que de vegades sentia vergonya de reconèixer que era d’Unió. I com a punt final, el que sembla nou referent de l’Unionista modern: Josep Mª Vila d’Abadal, amb les crítiques públiques a Duran. Recordem que el seu pare va ser un dels fundadors d’Unió, d’aquella Unió que te en els seus estatuts com objectiu aconseguir la plena sobirania de Catalunya. Fet que si atenem a qualsevol declaració de Duran, sembla que mai no ha llegit.

  El govern, coherent amb aquestes crítiques li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

 • La fada Madrina.
  Altra famosa unionista, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també va tenir un affaire amb el 10A.
  Contrària com Duran a la consulta va comentar que no votaria ja que no és podia deslligar del seu càrrec. Sabem doncs que tampoc votarà a les autonòmiques o municipals, amb coherència amb els seus arguments.Sobtà, atès de la honorabilitat per la que s’eximia de votar al tema més fonamental del poble català, veure a la Presidenta disfressada de Fada Madrina, amb vareta i capa, a la contraportada del País, amb un titular esperpèntic.
  Fada madrina contraportada del País
 • El CV.
  També hi vàrem trobar quelcom tan fàcilment evitable, com que Joana Ortega (de nou Unió Democràtica) mentís al seu CV, i no tingués la seva carrera de Psicología acabada. Quina cara posaria Mas al enterarse de la notícia un bon matí llegint la premsa?
  Molt de rebombori al seu moment, atès que per aquells moment havíem vist com un diputat alemany havia dimitit pel fet de copiar part de la seva tesis doctoral.
  Així, quin model de país volíem?Un rigorós on les faltes tenen el seu càstig, o un de país en vies de desenvolupament on tots aquests affaires no tenien repercussió alguna?El govern dels millors, un gran slogan de comunicació trontollava per falta de comunicació interna.
 • 80Km/h.
  Tant fàcil com aproparse amb una clau i canviar els panells. Una de les promeses electorals de CiU és va anar allargant en el temps per culpa d’anticiclons i problemes diversos.
  Sinó afecta al mediambient… perquè hem d’esperar a que passi l’anticicló? i si afecta.. perquè ho fem? només mida populista?
  Més armes gratuïtes pels adversaris polítics.

Amb tots aquests arguments amb poc més de 100 dies de Govern, fan veure:
Primer que n’hi han alguns que a la que veuen un micròfon els dona per parlar, sense coordinar o consultar una resposta única de partit. Aquest punt és flagrant amb el cas d’Unió Democràtica i especialment el seu líder, ja sigui per reforçar la imatge que a Unió tenen idees diferents, o reforçar la seva pròpia notorietat d’imatge allà on sigui (comunicar el vot d’Ortega a TVE?).

La falta de coordinació en comunicació, la emissió de missatges complexos o contradictoris per part del partit, no fa més que obrir escletxes a una gestió més o menys ferma que porten els convergents, i permetre atacar a la resta de partits a base de titulars, que sabem que és l’únic que compta avui en dia.

Si les marques comercials, repeteixen fins la sacietat una imatge coherent perquè se’ls atribueixi un valor o Reason Why (motiu pel que has de comprar un producte): Ariel – Més blanc impossible, Coca Cola – Felicitat, Volvo – seguretat, Volkswagen – fiabilitat, Actimel – defenses etc, perquè els partits encara no s’adonen del que costa fer arribar un missatge clar i concís al “consumidor” i segueixen un i altre cop, parlant des de diferents visions i veus, fent només que confondre a l’electorat?

Anuncis

About elnoiroig

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

Posted on 11 Mai 2011, in Comunicació and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentaris.

 1. M’ha agradat el teu anàlisi i crec que tens molta raó en el que dius, tal i com també vaig apuntar-ho en el meu blog. El problema es diu comunicació.. Molt dolenta en alguns casos, poc coherent en d’altres, egos massa evidents i consells que ni el pitjor enemic (el tema de la fada va tenir tela de la bona…) .

  Moltes gràcies per donar-me a conèixer el teu blog! 🙂

  • Gràcies Mónica pel feedback. Crec com be has apuntat i ja vaig oblidar hi ha un tema d’egos important, ja que la teoría comunicativa, estic més que segur que la saben o tenen qui se a recordi.

   El que hagués pagat per veure la cara d’aquests assesors o del mateix President al veure la foto de a fada o les declaracíons de Duran sobre la votació d’Ortega.
   estaré atents a les teves actualitzacions!

 1. Retroenllaç: L’efecte “Duran”: Contra tot. « el primer favor denegat anul·la els anteriors.

 2. Retroenllaç: Breu resum: Per què a perdut Trias? | el primer favor denegat anul·la els anteriors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: